Magyar Kultúra Hete

Magyar Kultúra Hete

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk – a Magyar Kultúra Hete alkalmából megrendezésre kerülő – 2016. évi nyitó rendezvényünkre Szabó Mónika, Sárpilisen élő amatőr festőművész Barangolás a Sárközben, Sárpilisen című kiállításának megnyitójára, melyet Dr. Balázs Kovács Sándor néprajzkutató rendhagyó tárlatvezetéssel ismertet a megjelentekkel.

 

      A sárközi népviseletben éneklő Papp Cecília és a Járom zenekar teszi sokszínűvé a programot, eleveníti fel az idén 50 esztendős Sárközi lakodalmast.

 

            A sárközi kulturális barangolást tovább gazdagítja az intézmény aulájában bemutatásra kerülő sárközi fejdíszek, vállkendők, gyöngyök sokasága, amelyeket a decsi Bíborvég Általános Iskola Hagyományőrző kézműves tehetségműhelye, a Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Néptánc Egyesület kézműves szakköre és a Komlói Díszítőművészeti Műhely bocsátott rendelkezésünkre.

 

    A gasztronómia élvezeteinek is hódolva hagyományos lakodalmas kerek- és hosszúkaláccsal és a sárközi hegy levével várjuk minden kedves vendégünket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hírlevél