Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Turisztikai szakkiállításokon a szászvári projekt

 

Országos és regionális turisztikai szakkiállításokon is találkozhatnak az érdeklődők a szászvári püspöki rezidencia megújításának projektjével. A Budapesti utazás kiállításon a Mecsek- Hegyhát Turisztikai Egyesület részvételével jelentek meg.

 

A DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0004 azonosítószámú projektnek köszönhetően a szászvári várkastély középkori műemlék-együttese – mely egykor a pécsi püspök nyári rezidenciájaként, birtokközpontként  szolgált – visszanyerheti régi fényét. A tervezett helyreállítás és kiállítás legfőbb célja, hogy a látogatók számára bemutassa a várkastély változatos történetét, egyúttal megismertesse az érdeklődőket a középkori Magyarország főpapi udvarainak jellegzetességeivel, illetve a középkori pécsi püspökség történeti és művészeti világával. A projekt céljai között szerepel továbbá, hogy a várkastély újra fontos turisztikai állomás legyen, ezáltal segítse a Dél-dunántúli régió gazdasági fellendülését.

Tavasszal még három helyszínen várja az érdeklődőket a püspöki rezidencia megújítását bemutató stand: március 19-től 21-ig a miskolci „Menjünk világgá!” kiállításon, illetve a hónap utolsó hétvégéjén a székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállításon. A fővárosban élők a pünkösdi hétvégén látogathatják meg a szászvári vár standját, a Városligetben rendezett „Miénk a vár!” kiállításon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hírlevél

http://www.mecsekhegyhat.hu/letoltheto-pdf
http://helian.hu/hu/